ConQare

/

Winst met webshops

 

Koop en verkoop van webshops


Er zijn veel redenen denkbaar waarom iemand een webshop wil verkopen of juist wil aankopen. Veel gehoorde redenen om te verkopen zijn geringe groei, lage winstgevendheid, veranderde privéomstandigheden, ziekte enzovoorts. Om welke reden u de webshop ook wil verkopen, bedenk altijd dat de opbrengst zeer waarschijnlijk veel minder zal zijn dan u denkt.


Voor u is het bedrijf uw kindje en welhaast onbetaalbaar maar een potentiële koper kijkt daar heel anders tegenaan. Zie voor meer informatie onze blogs over de verkoop van uw webshop.


Het kopen van een webshop is een heel ander verhaal en is veel meer dan een transactie van een domein, voorraad en een stapel klanten. Voor de overdracht moet u ook kijken naar de historie, soorten transacties, bezoekersaantallen, conversie, verdienmodel, rankings, Google-analytics, herkomst van transacties enzovoorts. Al die onderdelen samen leiden tot een prijs en een wijze van overdracht. En niet zelden ook tot een eis van medewerking door de verkopende partij!


Klik op de knoppen Koop of Verkoop voor meer informatie over onze visie over koop en verkoop van webshops.